Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дороги Львівщини

П'ятниця, 22 червня 2018, 11:49

В Україні звузять ширину доріг

дороги Львівщини

Натомість планують збільшити кількість велосипедних доріжок.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Мінрегіонбуд ввів нові державні будівельні норми (ДБН) щодо звуження ширини смуг руху в містах і селах з метою впровадження європейських стандартів щодо безпеки на дорогах.

"Сьогодні в Україні ширина смуг руху на дорогах складає 3,5-3,75 метрів у залежності від їх призначення. Проте європейська практика показує, що дороги з меншою шириною смуги руху – близько 3-3,25 метрів – підсвідомо спонукають водіїв їхати з меншою швидкістю. Тому у новому ДБН щодо вулиць і доріг, ми вирішили переглянути і адаптувати цю норму до європейських, відповідно звузивши ширину смуг руху на українських дорогах при їх проектуванні та будівництві", – заявив міністр регіонального розвитку Лев Парцхаладзе. 

За словами Парцхаладзе, такі зміни сприятимуть підвищенню безпеки дорожнього руху та зменшенню аварійності; збільшенню пропускної здатності вулиць та зменшенню заторів; ефективному розвитку велосипедного руху та громадського транспорту за рахунок облаштування окремих смуг для них.

Оновлені державні будівельні норми наберуть чинності з 1 вересня 2018 року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.