Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ромський табір у Львові

Вівторок, 26 червня 2018, 11:46

Злочинців, які напали на ромський табір у Львові, тримають під вартою

ромський табір у Львові

Правоохоронці повідомили про підозру організатору нападу на табір ромів на околиці Львова, a суд обрав для двох причетних до злочину запобіжний захід. 

Про це повідомив Відділ комунікації поліції Львівської області.

За фактом було відкрито кримінальне провадження за п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Окрім того були відкриті кримінальні провадження за ч.4 ст.296 (хуліганство), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) та ч.1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями цих статей – від трьох до семи років позбавлення волі.

Організатору нападу, 20-річному львів’янину, правоохоронці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання – позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Також вчора, 25 червня, Пустомитівський суд обрав для двох неповнолітніх віком 16 та 17 років, причетних до нападу на табір, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб без права внесення застави. Сьогодні, 26 червня, відбудеться судове засідання, під час якого обиратимуть міру запобіжного заходу для інших підозрюваних у скоєнні цього злочину. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у ніч і 23 на 24 червня стався напад групи молодиків на тимчасове поселення представників ромської національності, внаслідок якого вбили 24-річного чоловіка, який мешкав у таборі, та 4 осіб зазнали тілесних ушкоджень: 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка. До цього напау причетні  львівські школярі та студенти.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.