Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуртожиток ЛНУ

прес-центр ЛНУ ім. І.Франка

Вівторок, 26 червня 2018, 15:14

Львівський університет Франка відкриє відреконструйований гуртожиток

гуртожиток ЛНУ

Університет оновив гуртожиток №8 на вулиці Пасічній.

Про це повідомив прес-центр університету.

У новому навчальному році відкриють після реконструкції ще один гуртожиток університету, що на вул. Пасічній, 62. Протягом 2017-2018 років тривала кампанія по реконструкції санаторію-профілакторію у новий студентський гуртожиток. Для цього було залучено фінансові ресурси університету та благодійників, які підтримали розбудову студентського кампусу на Першому аукціоні Франкового університету. Спільними зусиллями вдалося забезпечити 220 студентів комфортабельними умовами проживання.

Студентський гуртожиток повністю реконструйовано, 110 житлових кімнат облаштовано новими меблями, вони об’єднані у блочну систему, кожен блок складається з двох або трьох кімнат зі спільним санвузлом і душовими кабінами. Цей гуртожиток є відрізняється від інших через свою структуру (на 4-6 людей – один санвузол), а також через індивідуальний тепловий пункт, завдяки якому гуртожиток завжди забезпечений гарячою водою. 

Кошти від благодійного аукціону були витратили на дизайнерське оформлення та облаштування п'яти кухонь меблями, що є на стадії укомплектування. Також цими силами вдалось облаштувати на п'яти поверхах зони для відпочинку студентів. У кухні проведено необхідні комунікації та встановлено нові електричні плити та умивальники.

Також у гуртожитку створені умови для людей з обмеженими можливостями, – є ліфт і пандус. На першому поверсі – приміщення адміністрації, кімнати для прання, камери схову, громадський пункт харчування на 50 осіб, що працюватиме не лише для жителів гуртожитку, а буде відкритим для усіх  студентів університету.

У телефонному коментарі Варіантам директор студентського містечка університету Мирон Микита розповів, що минулого тижня остаточно затвердили документи про здачу в експлуатацію будівлі. За деякий час визначать вартість оплати проживання у ньому.

"Наразі фінансовий відділ робить розрахунок вартості проживання. Ця сума не може бути більшою, ніж 520 гривень. Є постанова Кабінету Міністрів, якою визначено, що вартість проживання у гуртожитка не може перевищувати 40% від стипендії. У нас є гуртожиток №7, де вартість проживання коштує 510 гривень на місяць. А у відреконструйованому максимальна ціна може бути 520 гривень", – деталізував Мирон Микита.

Додамо, що у планах адміністрації університету є будувництво багатоквартирного будинку для працівників у мікрорайоні Рясне-2.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Фото прес-центру Львівського національного університету імені Івана Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.