Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

водопостачання

Вівторок, 10 липня 2018, 10:03

Львів може залишитись без питної води

водопостачання

У місті вичерпуються залишки рідкого хлору для очистки питної води.

Про це повідомила прес-служба ЛКП "Львівводоканал".

У середині червня підприємство "Дніпроазот" повідомило, що припиняє виробництво та поставки рідкого хлору для водоканалів, які використовують його для очищення питної води. У зв'язку з цим на комунальних підприємтсвах виникла дуже складна ситуація з подальшим  знезараженням. У деяких містах залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб.

Наразі у Львові ситуація є складною, але не катастрофічною. Справа в тому, що підземні води з яких "Львівводоканал" черпає питну воду для міста потребують лише одиничної фільтрації.

Як зазначили у прес-службі, очищення води у місті на 40% залежить від гіпохлориту, який виробляється у Львові. Але проблеми з рідким хлором уже відчутні.

Зазначимо, що 23 червня 2018 року Дніпровською ОДА було проведено виїзне засідання, де начебто були досягнуті домовленості з керівництвом "Дніпроазот" по відновленню виробництва хлору. Але на даний момент підприємтсво й досі не відновило свою роботу.

Нагадаємо, що 5 липня, про цю ситуацію було повідомлено на засіданні  міжфракційного об’єднання народних депутатів "Питна вода".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.