Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Вівторок, 2 жовтня 2012, 18:01

«Драма.UA-2012» визначила переможців третього конкурсу п’єс

У неділю, 30 вересня, під час закриття ІІІ Фестивалю сучасної драматургії «Драма.UA» були оголошені переможці ІІІ Конкурсу п’єс «Драма.UA».

 

Про це повідомляє прес-служба Фестивалю.

Перемогу на конкурсі отримала п’єса буковинського драматурга Віри Маковій «Дівка на відданнє», другою стала п’єса Тетяни Киценко з Києва «Бал Бетменів», а третє місце розділили роботи «Дерева спізнюються на автобус» драматурга із Запоріжжя Олеся Барліга та «Революція зачекає?» Євгена Марковського з Херсону.

Особливу відзнаку журі за віртуозну майстерність драматурга при перенесені класичного твору на мову театру здобула п’єса «Хома Брут» київського драматурга Артура Млояна, переможця минулорічного конкурсу.

Журі конкурсу складалося з відомих драматургів та театрознавців – Павла Ар’є, Марії Ясінської та Юлії-Анни Франко.

«П’єси переможців вийдуть окремим виданням та будуть перекладені польською мовою. Організатори планують проводити читання і записи радіоп’єс. Тексти будуть також запропоновані режисерам до постановки», – зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, на ІІІ конкурс надійшли 110 п’єс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.