Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто

П'ятниця, 13 липня 2018, 14:44

В Україні планують збільшити штрафи за порушення строків переміщення авто з іноземною реєстрацією

авто

Верховна Рада прийняла у першому читанні закон про розмитнення автівок на іноземній реєстрації.

Сьогодні Верховна Рада прийняла за основу в першому читанні проект закону №8488 "Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України". Це рішення підтримали 265 народних депутатів.

Законопроектом передбачається внести зміни до Митного кодексу України.

Зокрема, встанолюються базові ставки акцизного податку для нового авто з бензиновим двигуном об'ємом 1000 куб.см у 50 євро за одиницю та для нового авто з дизельним двигуном об'ємом 1000 куб.см у розмірі 75 євро за одиницю; розширюються умови, які є підставою для подовження попередньо встановленого строку тимчасового ввезення авто комерційного призначення, встановлюються додаткові умови тимчасового ввезення авто: автівки особистого користування, тимчасово ввезені на Україну більш як на 30 днів, підлягають держреєстрації.

Українцям надається право переміщувати поміщені у митний режим транзиту транспортні засоби особистого користування лише з метою прохідного транзиту через територію України. При цьому пропуск авто здійснюватиметься після внесення ними грошової застави в розмірі митних платежів.

Крім того, встановлюється обов'язок органів доходів і зборів передавати Держприкордонслужбі України та органам Нацполіції інформацію про порушників митних правил, а також інформацію про осіб та строки тимчасового ввезення чи переміщення авто в митному режимі транзиту для контролю на митній території України за їх цільовим використанням.

Також встановлюються штрафи за порушення строків переміщення авто: штраф за перевищення строку від 10 до 20 діб становитиме 8500 гривень, від 20 до 30 діб – 85 тисяч гривень, більш ніж на 30 діб – 170 тисяч гривень, або їх конфіскацію за рішенням суду.

Нагадаємо, Рада планує ввести нову модель оподаткування легкових автомобілів. Так, парламент прийняв за основу в першому читанні законопроект №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.