Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банк

Середа, 18 липня 2018, 16:28

У липні Нацбанк підвищив облікову ставку

банк

Національний банк України підвищив облікову ставку до 17,5% річних.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України. 

Правління Національного банку України з 13 липня ухвалило рішенняпідняти облікову ставку з 17% до 17,5% річних, щоб забезпечити зниження інфляції.

Як наголосили у Нацбанку, у червні 2018 року споживча інфляція суттєво сповільнилася до 9,9% у річному вимірі та виявилася дещо нижчою за прогнозами Нацбанку. Насамперед, це відбулося завдяки збільшенню пропозиції продуктів харчування внаслідок більш сприятливих погодних умов і зростання імпорту.

"Водночас на рівень інфляції у другій половині 2018 та у 2019 році буде тиснути низка факторів, ефекти яких, на відміну від підвищення адміністративно регульованих цін і тарифів, мають бути компенсовані за допомогою інструментів монетарної політики", – зазначили у Нацбанку.

Серед цих факторів: вищий, ніж очікувалося, внутрішній попит, у тому числі за рахунок зростання заробітних плат і переказів від трудових мігрантів; спад інтересу інвесторів та відтермінування отримання фінансування за програмою співпраці з МВФ; інфляційні очікування, які продовжують перевищувати інфляційні цілі Національного банку.

Нагадаємо, у березні цього року Національний банк України підвищив облікову ставку до 17% річних, а у квітні і травні – її зберіг на цьому ж рівні.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.