Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

національний банк

Уніан

Вівторок, 17 липня 2018, 13:07

В Україні оновлять дизайн 20-ти гривневої купюри

національний банк

Нацбанк удосконалює систему захисту української валюти.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Сьогодні, 17 липня, Національний банк України презентував оновлену банкноту номіналом 20 гривень зразка 2018 року з оновленим дизайном та удосконаленою системою захисту. Нову купюру буде введено в обіг 25 вересня.

"Це – третя банкнота в новому банкнотному ряді національної валюти. Вона продовжує оновлення номінального ряду банкнот попереднього зразка, розпочате Національним банком у 2014 році для підвищення надійності гривні", – заявив директор департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко.

За його словами, першочергово Національний банк планує виготовити та ввести в готівковий обіг близько 5 млн штук оновлених банкнот номіналом 20 гривень для подальшого розподілу між банками України.

"Працюючи над створенням нового номінального ряду банкнот, Національний банк застосовував сучасні та інноваційні технології як у дизайні, так і в системі захисту" – додав Зайвенко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.