Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фестиваль Ту!стань

tustan.ua

Четвер, 26 липня 2018, 19:26

На фестивалі "Ту стань!" можна буде віртуально побачити модель давної фортеці

фестиваль Ту!стань

Фестиваль проведуть 3-5 серпня у підніжжі скель поблизу села Урич на Сколівщині. 

Про особливості цьогорічного фестивалю сьогодні на прес-конференції розповіли його організатори, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Засновник і директор фестивалю "Ту Стань! 2018" Василь Рожко наголосив на тому, що фестиваль проводять уже тринадцятий раз.

Заступниця директорки департаменту культури Львівської обласної державної адміністрації Ірина Гаврилюк підкреслила, що гості фестивалю матимуть можливість спробувати себе участь у різних майстер-класах, спробувати себе і у гончарстві і у інших ремеслах. 

Головний реконструктор фестивалю Ярема Іванців розповів:

"Ми знаємо, що завжди найбільша публіка яка на все сприяє якраз є молодь і діти. Відповідно цього року наша дерев'яна фортеця буде повністю для дітей. Там можна буде всім дітям до 14 років побитися, попробувати себе в різних майстер-класах, ремеслах,гончарства. Традиційно вночі буде штурм фортеці.

Для підлітків від 14 років буде можливість попробувати себе у бойовій школі. У ній вони тренуватимуться, випробуватимуть зброю і себе. Також будуть поєдинки у металевих обладунках і спортивний комплект тренувань. Цим можна буде займатись постійно тобто цілими днями коли забажаєте.

А серед досвідчених лицарів-реконструкторів цього року в нас будуть нагороди у двох номінаціях: Тустанський турнір і турнір "Щит-меч". Буде показова програма на конях від конюшні "каретного двору".

Абсолютно новою розвагою цьогорічної "Тустані" буде можливість побачити реконструкцію середньовічної фортеці за допомогою віртуальної реальності. Про це розповів представник компанії "SoftServ" Микола Урсатій: 

"У мене була ідея подати занурення в саму фортецю Тустані і я вирішив, що найкраще використати якійсь ідеї та технології. Я подумав, що класно було б "літати" над фортецею і відчувати себе птахом. І тут треба додати якісь нові технології, наприклад віртуальну реальніть. Але просто вдягати окуляри і літати стоячи це якось нецікаво. І тоді ми придумали конструкцію на яку лягаєш і можеш керувати своїм дельтапланом у віртульній реальності. І на цій конструкції ти можеш відчути все те, що б ти відчував власне в реальності у дельтаплані. Цей атракціон входить до вартості квитка."

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.