Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

во Батьківщина

Прес-реліз,   П'ятниця, 27 липня 2018, 15:28

Батьківщина Львівщини організує слухання присвячені лісам області

во Батьківщина

У Львові поведуть слухання аби детально дослідити поблеми галузі та визначити способи їх вирішення.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

Він пояснив:

"Центральна влада зробила дуже хитро. Вони майже 60% зарплати і розвиток  галузі заклала в те, що ліснимки зрубають і продадуть. Тобто, якщо вони сьогодні перестануть рубати ділову деревину, завтра завтра колективи стануть банкротами. А як тоді садити, доглдяати і розширювати цю галузь? Лісники зараз розгублені, не знають як далі бути. Крім того, центральна влада не вирішила одну з важливих проблем: є ліси державні, комунальні та військові лісництва. Їх знищують і вирубюдть ті, хто не є реальними власниками. В цьому питанні треба наводити порядок."

Політик також нагадав, що у області катастрофічно сохне смерека і сосна, однією з причин цього явища є зниниження рівня ґрунтових вод.

"З початком роботи сесії Львівської обласної ради фракція "Батьківщини" зініціює слухання, куди запросить науковців, лісників, тих людей які працюють в галузі, аби розробити конкретні пропозиції та їх скерувати дод Києва," – анонсував Михайло Цимбалюк.

Михайло Цимбалюк заявив, що лісозаготівельну галузь слід фінансувати, ввести жорстку кримінальну відповідальність за незаконні вирубки лісу та контрабанду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.