Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Надсилання СМС

shutterstock.com

Вівторок, 31 липня 2018, 16:06

Зниклих на Львівщині дітей допомагатимуть знаходити SMS-повідомленнями

Надсилання СМС

На Львівщині запрацювала можливість знаходити загублених дітей за допомогою мобільного зв'язку.

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції, – повідомляє кореспондент Варіантів.

"На жаль, останніми роками кількість дітей, котрі зникають, зростає – від початку цього року на Львівщині зареєстровано 254 заяви про зникнення дітей, з них 223 ми розшукали протягом доби. Станом на сьогодні усі ці діти розшукані, так само як і в минулому році, проте проблема є дуже гострою", - розповів т.в.о.начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

У Львівській області створена система отримання негайних повідомлень від громадян зі території всієї Львівщині через службу "102". Сервіс працюватиме на базі СМС-повідомлень з використанням технічних можливостей мобільного оператора "Київстар" для оперативного сповіщення громадян про зниклих дітей.

Повідомлення міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку поліції з детальнішою інформацією та фото, а також контакти, за якими можуть звертатися громадяни, які хочуть допомогти у розшуках дитини. Повідомлення отримають абоненти, які були поруч із місцем зникнення в радіусі від 1 до 3 км. Інформацію про місце їхнього перебування відстежує "Київстар".

PR-менеджер компанії "Київстар" у Західному регіоні України Олександра Гнатик розповіла:

"Ми сподіваємось, що процес знайдення таких дітей буде швидшим і легшим. Послугою вже користуються у Одесській області, Запорізькій, Дніпропетровській. У тестовому режимі сервіс на Львівщині почав працювати з 16 липня.  А сьогодні є повноцінний запуск роботи сервісу в нашій області. Вазагалі майже 8 мільйонів абонентів підключили до цієї безкоштовної послуги, буквально 800-500 абонентів від неї відключились. У Києві було 52 випадки створення такої СМС-розсилки і всі дітей у цих випадках знайшли."

Начальник управління організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування поліції Львівщини полковник поліції Сергій Гривняк розповів алгоритм роботи сервісу:

"Київстар" отримує запит на СМС-розсилку: тобто необхідна інформація про вік, стать дитини, прізвище імя по батькові, де востаннє бачили, особливі прикмети, в чому вдягнута контактна інфа. Це все збираємо протягом 24 годин. Наступним кроком є формування групи розсилки СМС, тобто групу абонентів, які були активними на момент зникнення дитини у радіусі від 1 до 3 кілометрів від місця зникнення. Повідомлення міститимуть інформацію про дитину, обставини її зникнення,  особливі прикмети і посилання на Facebook-сторінку поліції. СМС виглядатиме так: "Увага! Вулиця Б.Хмельницького, загубилась Петрова Анна, 13 років, темне волосся, синя сукня, дзвоніть "102", деталі на KyivIsearch." Людина, переходячи за посилання на Facebook-сторінку поліції побачить детальнішу інформацію та фото зниклої. Якщо бачив, дзвонить на "102" і це повідомляє. Це триває до 30 хв. Четвертий крок: свідки дзвонять на телефон "102".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.