Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

трамвай з Берліна

Середа, 1 серпня 2018, 19:44

До кінця року всі берлінські трамваї поїдуть вулицями Львова

трамвай з Берліна

Перші три поїдуть у вересні.

Про це повідомила прес-служба Лвьівської міської ради.

До жовтня цього року Львів має отримати усі 30 вживаних трамваїв з Берліна. Як повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий, зараз трамваї є у трамвайному депо на вулиці Городоцькій. Після переоснащення та проходження усіх юридичних процедур, зокрема сертифікації, трамваї зможуть розпочати працювати на маршрутах. Випуск перших німецьких вагонів на трамвайні маршрути Львова планують розпочати з вересня.

Зараз, на вул. Городоцькій, 181, в трамвайному депо, проводять усі необхідні операції, щоб трамваї підготувати для роботи на наших маршрутах. Також минулого тижня приїжджали фахівці інституту, який займається сертифікацією. Адже трамваї мають бути сертифіковані.

За словами чиновника, німецькі трамваї оснащені кнопками для відкриття дверей, кондиціонером у кабіні водія, адже у Берліні вважають, що важливо забезпечити комфорт роботи для водія, який 12 годин на маршруті. Для пасажирів є якісна вентиляція, опалення, можливість зв’язку з водієм через мікрофон.

"Щодо дверей, то ми бачили ще в Берліні, що вони відкриваються назовні. У нас є напрацьовані рішення як все врегулювати", — додав Андрій Білий.

Вживані трамваї з Берліна також придбала Румунія, а з українських міст — Харків, Дніпро, і останні трамваї придбало Запоріжжя. Як зазначалося, куплені у Німеччині трамваї вживані, але після капітального ремонту і з сучасною електронікою.

"Ми хочемо, щоб ці 30 трамваїв працювали повністю на маршрутній мережі міста. Важливо, щоб були доповненні маршрути з найбільшим пасажиропотоком. Плануємо випустити їх на маршрут № 2, 1, 9, можливо № 6 і 3, адже навіть наші трамвайні вагони не працюють в межах одного маршруту, тому будемо проводити ротації. А вже перші трамваї плануємо випустити на маршрути у вересні, після сертифікації і випробувань. Очікуємо, що до кінця року усі 30 трамваїв будуть курсувати по Львову.

Також у нас в планах придбання 10 вже нових трамваїв за кошти Європейського інвестиційного банку. Позавчора приїжджав представник ЄІБ і ми погодили тендерну документацію. Зараз вона надіслана у Міністерство інфраструктури і Міністерство фінансів України, оскільки тут одержувачами коштів будуть саме ці міністерства. Зрозуміло, що ми за це, щоб ці 10 трамваїв, які будемо купувати, були львівського виробництва, але все визначить тендер, оскільки це міжнародні закупівлі", — повідомив директор ЛКП "Львівелектротранс" Олег Береза.

Нагадаємо, "Львівелектротранс" закупляє y столиці Німеччини 30 вживаних трамваїв за 800 тисяч євро. Німецькі трамваї "Татра" та "Шкода", що цього року почнуть курсувати вулицями нашого міста, пройшли поглиблений капітальний ремонт. У них, зокрема, замінили електричну систему керування. Перші три привезли  минулого тижня.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.