Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Об’єднання "Самопоміч"

Вівторок, 7 серпня 2018, 11:02

НАЗК виявило недобросовісних боржників серед спонсорів "Самопомочі"

Об’єднання "Самопоміч"

НАЗК направило до суду протоколи щодо осіб, які підтримали партію "Самопоміч" з порушенням законодавства.

Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Національне агентство з питань запобігання корупції (далі – Національне агентство) направило до суду 7 протоколів про адміністративні правопорушення щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії.

Так, при аналізі Звіту про майно, доходи, втрати і зобов’язання фінансового характеру політичної партії "Об’єднання "Самопоміч" за І квартал 2018 року з’ясували, що серед внескодавців партії є фізичні особи з непогашеним податковим боргом. Відповідно до інформації Головного управління Державної фіскальної служби України у Києві громадяни на час здійснення внеску мали заборгованість по сплаті земельного податку та платежів як фізичні особи-підприємці.

Закон України "Про політичні партії в Україні" встановлює заборону здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг. Протоколи про адміністративне правопорушення за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено відносно 5 фізичних осіб, які здійснили сім грошових внесків на підтримку Київської міської організації політичної партії "Об’єднання "Самопоміч". Загальна сума коштів, що мають бути конфісковані у цих осіб складає 526 683 грн.

Відповідно до статті 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення встановленого законом порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії, порушення встановленого порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичної партії тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 100 до 130 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої або отриманої з порушенням закону.

Додамо, що у липні "Самопоміч" отримала  з бюджету трохи більше 16 мільйонів гривень.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.