Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вілла Бачевського

Середа, 8 серпня 2018, 10:25

Власники вілли Бачевського попали на гроші за вікна і фасад

вілла Бачевського

Через місяць адміністративна комісія ЛМР повернеться до розгляду до справи зміни вікон і фарбування фасаду вілли на вул. Виговського, 35а.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Адміністративна комісії розглянула справу про порушення законодавства про охорону історичної спадщини вчиненні юридичною особою, що є власником будівлі на вул. Вітовського, 35а (вілла Бачевського). Представниця власника була присутня на засіданні комісії. Оскільки порушники готові йти на співпрацю та оформити усі необхідні дозвільні документи, адмінкомісія наклала на власника штраф у розмірі 17 000 гривень іповернеться до розгляду справи через місяць.

"Рішення було прийнято про мінімальний штраф, оскільки власник готовий співпрацювати і готовий виконати усі вимоги, які будуть до них. А це, найперше, опрацювання паспорту кольорового упорядження фасаду і виконання робіт відповідно до цього паспорту.

Дослідження про колір фасаду власником проводилося. Вони говорять, що дослідження показало, що первинним був сірий колір фасаду. Однак колони сірими не були, колони колись робилися під мармур. А щодо кольористики фасаду, то сірий колір має дуже велику гаму відтінків — від майже білого до майже чорного. Тому вибирати будь-який сірий колір не є правильно. Також в будинку було замінено вікна на пластикові.

Тому через місяць ми повернемося до цієї справи. За цей час власник мав би зробити відповідну документацію і дозволи. Якщо нічого не буде зроблено, то розглядатимемо справу повторно і накладатимемо більший штраф", — пояснила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Зазначимо раніше, ззовні будинку на вул. Вітовського, 35а (вілла Бачевського) провели незаконні роботи — заміну вікон і фарбування фасаду.

Роботи розпочалися приблизно півроку тому. Управління охорони історичного середовища ЛМР, не знаючи, хто є власником, звернулися в кілька інстанцій — Інспекцію держархбудконтролю області, бо це є пам’ятка архітектури, інспекцію держархбудконтролю міста і поліцію. З’ясувалося, що в цьому будинку колись був банк. Зараз будинок проданий і належить ПП "Кас Консалтинг". А вже це приватне підприємство здало цей будинок в оренду.

Довідка

Вілла Бачевського — пам’ятка архітектури місцевого значення, збудована у 1926 році. Архітектор — Вітольд Якімовський. У міжвоєнний час у цьому будинку на вулиці Pełczyńska, 35 (нині вул. Вітовського) проживав власник лікеро-горілчаної фабрики Стефан Бачевський. У часи панування Польщі тут розміщувався почесний консулят Австрії, а в часи СРСР — дитячий садок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.