Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

будівництво на вул. Вашингтона

П'ятниця, 17 серпня 2018, 14:56

На вулиці Вашингтона збудують новий житловий комплекс

будівництво на вул. Вашингтона

Львівська міськрада дозводила звести на вул. Дж. Вашингтона 4 багатоповерхівок, підземний паркінг і облаштувати нову смугу руху для громадського транспорту.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на будівництво ПП "Західшляхрембуд" житлового комплексу на вул. Дж. Вашингтона, 1 зі знесенням існуючих споруд.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

ПП "Західшляхрембуд" отримало дозвіл на будівництво 4 багатоповерхових будинків з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземного паркінгу.

Житловий комплекс зведуть на земельних ділянках, площею 1,4632 га, 0,0871 га і 0,0261га, що є у комунальній власності і призначені для будівництва та обслуговування багатоповерхового житлового будинку. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови, а вид використання – будівництво та обслуговування багатоповерхових житлових будинків.

Функціональне призначення ділянок – зона Ж-3 – зона багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів) та частково зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до зонінгу Личаківського району.

Як йдеться у проекті рішення, висота будинків не повинна перевищувати 28 метрів, а підземний паркінг складатиметься із 2 рівнів. Максимально допустимий відсоток забудови цієї земельної ділянки становить 37,10%. За приблизними підрахунками, будинки матимуть не менше 10 поверхів.

За словами представника проектанта будівництва, ПП "Західшляхрембуд" готовий розробити транспортне моделювання для цього району. Йдеться про облаштування додаткової смуги на вулиці Дж. Вашингтона для проїзду громадського транспорту, додаткової смуги для правого повороту з вул. Зеленої на вул. Дж. Вашингтона, додаткової смуги з вул. Дж. Вашингтона на вул. Зелену.

Крім того, забудовник не проти облаштувати Т-подібне перехрестя на перетині вулиць Вашингтона і Пасіки Галицькі зі світлофорним об'єктом і нові пішохідні переходи. Також забудовник запевнив, що готовий на першому поверсі однієї із секцій житлового комплексу передбачити приміщення для дошкільного навчального закладу.

Як йдеться у єдиному реєстрі юридичних осіб, ПП "Західшляхрембуд" зареєстроване у Львові на місці будівництва (вул. Дж. Вашингтона, 1), власником фірми є Любов Феник, а керівником – Тетяна Правда. Підприємство створене у 2014 році і займається будівництвом нежитлових і житлових будівель, а також обслуговуванням систем безпеки, прибиранням будинків, ремонтом комп'ютерів і периферійного устатковання, взуття, годинників і ювелірних виробів.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.