Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

forum.lvivskakava.com

П'ятниця, 5 жовтня 2012, 15:29

Пластикові вікна знецінюють старі будинки Львова

На вул. Коперника, 12 є будинок 1908 року – з помпезною сходовою кліткою, багатим ліпнинним декором, великим подвір‘ям і вишуканими вхідними дверима, у будинку збереглося багато деталей з пишного і давнього минулого – пластикові вікна у цюконцепцію не вписуються.

Про це сьогодні, 5 жовтня, на прес-конференції зазначив експерт проекту GIZ Крістоф Юнгас.

Мешканці будинку найближчим часом чекають на реставрацію в‘їзної брами, та тамбурових дверей між холом та сходовою кліткою, а також реставрують свої історичні дерев‘яні вікна, за підтримки програми спів фінансування GIZ та міської ради.

Як стверджує реставратор історичних елементів з дерева з 30-річним досвідом Крістоф Юнгас, існує багато аргументів проти заміни дерев‘яних вікон на пластикові.

Серед них найважливіші це заборона міської адміністрації, зміна будівельно-фізичного функціонування будинку та втрата цінової вартості.

«Я сам родом з східно-німецького міста Ляйпциг і з дому мені знайома така ж проблема, проте мушу визнати, що не в таких масштабах», – зазначив Юнгас.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.