Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Роман Филипів

lp.edu.ua

Вівторок, 21 серпня 2018, 17:27

Львівщину чекає реформа профтехосвіти

Роман Филипів

Перепрофілізація розрахована на те, щоб зменшити рівень трудової міграції та заповнити прогалини робочих місь в області.

Про це заявив керівник департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів на обговоренні плану заходів до реалізаці Стратегії Львівщини – повідомляє кореспондент Варіантів.

Станом на сьогодні підприємці Львівської області виявляють велику потребу в кваліфікованих кадрах із професійно-технічною освітою. 

"Професійно-технічна освіта – надзвичайно важливе питання в контексті освіти, питання яке мультиплікується тим, що 72% суб'єктів господарювання заявляють про нестачу кадрів із профтехосвітою", – заявив Роман Филипів.

Реформа профтехосвіти відбуватиметься шляхом перепрофілювання навчальних закладів та збільшення набору студентів на затребувані професії.

"Ми відмовились від продавців, сказали, що нам в половину менше треба офіціантів, агентів з організації туризму та обліковців", – додав Филипів.

Натомість обласна рада запросила більше кадрів із професійною освітою операторів верстатів із програмним керуванням, водіїв, слюсарів та електромонтерів.

Надалі в Львівській облраді планують продовжувати таку політику з переспективою виходу на ефективну спеціалізацію закладів професійно-технічної освіти. 

Нагадаємо, що в українські заклади профосвіти проводять додатковий набір.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.