Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа

Середа, 22 серпня 2018, 12:50

Українські школи облаштують для дітей із інвалідністю

школа

Для дітей із особливими потребами окрім пандусів встановлять спеціальні туалети, ліфти або підйомники.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів Укарїни.

Безбар'єрність стане одним із головних принципів проекту "Новий Освітній Простір", який наразі реалізується Мінрегіоном, Міносвіти та ініціативною владою на місцях вже майже у 200 школах України. 

"На жаль, сьогодні більшість людей все ще думає, що безбар’єрний простір - це лише пандуси і нічого більше. Проте це не так. Безбар’єрність у школах не повинна закінчуватися пандусами, і таку ситуацію потрібно змінювати", – заявив заступник Міністра регіонального розвитку України Лев Парцхаладзе.

За статистикою сьогодні із 16 тисяч закладів середньої освіти в Україні 12 тисяч (75% шкіл) мають безбар’єрний доступ до 1-го поверху, тобто, пандус при вході в будівлю. Проте доступ до 2-го поверху вже мають лише 66 шкіл. 

 

"Маємо надію, що до кінця року в проекті НОП будуть брати участь вже 300 шкіл, і це лише початок. Робимо все найкраще для наших дітей", – додав Парцхаладзе.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.