Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

БПП

П'ятниця, 24 серпня 2018, 10:42

Львівський осередок БПП безплатно орендував приміщення у Дубневичів

БПП

НАЗК виявила порушення щодо надання внесків народними депутатами на користь Львівської територіальної організації політичної партії «БПП «Солідарність».

Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції.

НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» за І квартал 2018 року.

Зокрема, ТзОВ «Агропромислове підприємство «Львівське», кінцевими власниками якого є народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі, надавали Львівській територіальній організації БПП приміщення, яке та орендувала безкоштовно.

Як наголосили у НАЗК, ЗУ «Про політичні партії в Україні» передбачає заборону здійснення внесків на підтримку політичних партій державними та комунальними підприємствами, в яких не менше десяти відсотків статутного капіталу належать державі, органам місцевого самоврядування чи нерезидентам або кінцевими бенефіціарними власниками яких є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

«Протокол про адміністративне правопорушення складено на керівника юридичної особи-внескодавця за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення», – йдетьсяу повідомленні.

Наразі партія розірвала договори позички приміщень.

Нагадаємо, у 2017 році в.о.керівника Львівського осередку партії призначили Юрія Гриніва. А з серпня 2015 року до травня 2016 року Львівську територіальну організацію партії БПП очолював голова Львівської ОДА Олег Синютка, який покинув партію через роботу у облдержадміністрації.

До цього Львівську територіальну організацю партії, яка була створена 18 березня цього року, очолював Тарас Ситник.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.