Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

обмін валют

Вівторок, 28 серпня 2018, 15:01

Нацбанк не стабілізовуватиме курс національної валюти: гривня продовжуватиме падати

обмін валют

Національний банк заявив про відмову утримувати курс гривні.

Проце повідомляє УНІАН.

Як заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурій, Національний банк не утримуватиме курс гривні на певному рівні, а продовжить політику гнучкого курсоутворення.

"У нас уже 3,5 року плаваючий курс. Мета Національного банку – це досягнення низької стабільної інфляції, а не досягнення якогось курсу. Із 2011 по 2014 рік для підтримки курсу на певному рівні Національний банк витратив 40 млрд дол. Наш борг в іноземній валюті – 46 млрд. Так ось порахуйте – 40 млрд дол ми витратили для утримання курсу на рівні 8, і це не привело ні до чого хорошого", – наголосив Олег Чурій.

За його словами, Нацбанк не друкує долари і євро, а підтримувати курс можна лише набираючи валютні борги або витрачаючи резерви.

"Станом на сьогодні курс гривні відповідає рівню на початок року й коливання, що відбуваються, – нормальне явище, порівняно, приміром, із російським рублем, який з початку року девальвував на 16%", – додав Олег Чурій.

Нагадаємо, сьогодні курс долара зріс до 28,10 грн, євро – 32,80 грн. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.