Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

заробітчани

Середа, 29 серпня 2018, 10:44

22% українських заробітчан хочуть переїхати до Польщі на постійно

заробітчани

А 26% – жити там впродовж декількох років.

Про це повідомляє Польське Радіо з посиланням на найсвіжіші дослідження польської компанії EWL, яка займається пошуком робочих рук на Сході.

Підстава для переїзду українців до Польщі не змінюється – це більша оплата праці, ніж в Україні. Понад 22% українських респондентів можуть емігрувати через поганий розвиток ситуації у своїй країні, а ще 18% – у зв’язку з можливістю професійного розвитку в Польщі, йдеться у дослідженні "Українці на польському ринку праці – досвід, виклики та перспективи".

У доповіді звернено увагу на те, що трудова еміграція з України до Польщі є короткостроковою. Щодругий респондент хоче працювати у Польщі від 3 до 6 місяців. "Водночас майже одна третя українців має намір працювати у цій країні до 3 місяців. Тільки 5% українців буде працювати у Польщі понад один рік. Середній запланований період заробітків опитаних становить 5,9 місяців", – говориться у документі.

Проблемою для українців, котрі працюють у Польщі, є адаптація. Майже 46% з них сподівається на допомогу від польської влади з цього питання, а 59% має надію на підтримку агентств з тимчасового працевлаштування.

Відповідно до дослідження, понад 70% українських працівників у Польщі не зіткнулося з нечесністю польських роботодавців. Водночас 29% анкетованих заявило, що мало довід з нечесним ставленням.

Більшість українців сподівається отримуватиме мінімальну погодинну ставку під час заробітків у Польщі, або навіть й меншу оплату праці. 41% чекає на 9-11 злотих нетто за годину. Мінімальна погодинна ставка у Польщі в 2018 році становить 13,70 злотих брутто, тобто 9,97 злотих нетто.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.