Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Пам'ятник бійцям Листопадового Чину

П'ятниця, 31 серпня 2018, 10:19

На вулиці Городоцькій у Львові встановлюють пам'ятник бійцям Листопадового Чину

Пам'ятник бійцям Листопадового Чину

На проект витратили 3,5 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На реалізацію проекту встановлення скульптурної композиції з нагоди 100-річчя ЗУНР з міського бюджету буде виділено 3,5 млн. грн: 2 млн. грн – на виготовлення бронзової скульптурної композиції, 1,5 млн. грн – на реконструкцію-підготовку місця на розі на вулиць Городоцька-Бенедиктовича.

Підготовчі ремонтні роботи на площі, де має бути встановлена скульптурна композиція, вже розпочалися. 

Зазначимо, що основна ідея скульптурної композиції – лев, який символізує молоду країну, яка зародилася на уламках Австро-Угорської імперії. Бронзова фігура лева розташована на блоках дикого каменю. Лев піднімається по них вгору. Між каменями на рівні землі є маленька виноградна лоза з гроном винограду, як символ того, що з краплі крові українських бійців Листопадового Чину та УГА, пролитої в боях за ЗУНР.

Нагадаємо, 18 червня завершився термін подання заявок на участь у Всеукраїнському конкурсі з розробки проекту мистецько-архітектурної об’ємно-просторової скульптурної композиції українським бійцям Листопадового Чину. Комісія представила 4 проекти, серед яких обрали переможця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.