Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

промисловість Львівщини

Понеділок, 3 вересня 2018, 11:43

В економіку Львівщини інвестують компанії з Кіпру, Польщі і Німеччини

промисловість Львівщини

Станом на 1 липня область отримала 221,9 млн дол прямих інвестицій від кіпрських компаній.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У січні-червні цього року в економіку області було залучено 69 млн дол
прямих іноземних інвестицій, що у 3,7 раза більше, ніж за зі місяці у 2017 році.

Найбільше інвестицій надійшло від партнерів з Польщі (29,3 млн дол), Нідерландів (28,8 млн дол), Австрії (5,4 млн дол) та Кіпру (2,8 млн дол). Їх спрямували у фінансову та страхову діяльність – 29,6 млн дол (42,8% від загальнообласного обсягу надходжень), професійну, наукову та технічну діяльність – 26,2 млн дол (37,9%), промисловість – 5,8 млн дол (8,5%), операції з нерухомим майном – 4,4 млн дол (6,5%).

У розрахунку на одного мешканця області припало 388,5 дол прямих іноземних інвестицій, а з економіки області було вилучено 8,2 млн дол.

 

З країн ЄС внесено 83,6% від загального обсягу інвестицій, з інших країн світу –16,4%. Лідерами в інвестуванні підприємств Львівщини є партнери з Кіпру (221,9 млн дол), Польщі (154,4 млн дол), Німеччини (106,2 млн дол), Нідерландів (80 млн дол), Данії (71,5 млн дол), Швейцарії (71,1 млн дол) та Австрії (64,3 млн дол). На ці країни припало 78,8% від загальнообласного обсягу прямих іноземних інвестицій.

 Обсяг інвестицій з області в економіку країн світу станом на 1 липня становив 9,6 млн дол. Переважну частину інвестицій з області за межі України здійснили підприємства, що займаються професійною, науковою та технічною діяльністю, оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспортних засобів і мотоциклів, а також промислові підприємства. Цьогоріч за межі країни підприємства області інвестували 98,7 тис дол.

Щодо міст та районів Львівщини, то найбільший обсяг інвестицій отримали Львів та Трускавець, а з районів – Кам'янка-Бузький і Сокальський.

Нагадаємо, станом на 1 квітня область отримала 235,6 млн дол прямих інвестицій від кіпрських компаній.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.