Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пожежа сухостою

provse.te.ua

Вівторок, 4 вересня 2018, 14:11

В Україні боротимуться проти спалювання сухостою

пожежа сухостою

Органи місцевого самоврядування створять адміністративні комісії задля недопущення спалювання сухої рослинності.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, рейдові групи з числа держінспекторів з охорони навколишнього природного середовища упродовж пожежонебезпечного періоду здійснюють заходи держконтролю на території області щодо виявлення фактів порушення природоохоронного законодавства, притягнення винних осіб до відповідальності та проведення роз’яснювальної роботи з представниками органів місцевого самоврядування.

У проведенні заходів активну участь приймають громадські інспектори з охорони довкілля. Представники райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування можуть у встановленому порядку отримати посвідчення громадського інспектора.

На даний час найактивнішими є інспектори, що складають протоколи за фактом спалювання сухої рослинності є представники Жовківської РДА, Золочівської РДА, Самбірської РДА.

Відповідно до статті 30 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" здійснення контролю за станом благоустрою населених пунктів, організації озеленення, охорони зелених насаджень і водойм, створення місць відпочинку громадян, належить до компетенції виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

Нагадаємо, за спалювання сухостою передбачені штрафи від 170 до 340 грн для фізичних осіб та від 850 до 1190 грн для посадових. Їх планують збільшити до 1700 грн.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.