Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

Вівторок, 4 вересня 2018, 16:30

Ціни на проїзд у львівських маршрутках можуть підняти не раніше листопада

львівські маршрутки

У найближчі два місяці вартість проїзду автобусами міста й надалі становитиме 5 гривень.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив сьогодні міський голова Львова Андрій Садовий, наразі виконавчий комітет міської ради не розглядає питання щодо підвищення ціни на проїзд у місті, незважаючи на заяви приватних перевізників щодо коригування ціни.

"Це складне питання. З одного боку є ріст ціни на паливо, з другого боку – львів’яни вимагають від перевізників якості. Люди не хочуть платити більше за гірший сервіс. Тому на сьогодні у виконавчому комітеті не обговорюється питання підняття ціни", – наголосив Андрій Садовий.

Однак він додав, що вартість проїзду може зрости після проведення конкурсу на пасажирські перевезення у місті, який, за попередньою інформацією, має відбутися у жовтні цього року.

Нагадаємо, у червні міськрада внесла зміни до договору, який вона укладатиме з перевізниками, після проведення конкурсу. Сам конкурс був заморожений ще з лютого 2017 року через заборону Дніпровського суду. Наразі з приватними перевізниками Львівська міська рада заключає лише тимчасові договори.

Додамо, сьогодні на дорогах Львова працює комунальний перевізник АТП-1 та ще чотири приватні компанії: АТП-14630, ТзОВ "Фіакр-Львів", ТзОВ "Міра і К", ТзОВ "Успіх БМ", з якими зараз місто підписало тимчасові угоди.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.