Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Віктор Медведчук

Вівторок, 4 вересня 2018, 16:49

У Львові вимагали недопущення медведчуківського реваншу

Віктор Медведчук

З цією метою біля будівлі прокуратури Львівщини провели акцію солідарності.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні близько тридцяти представників різних громадських організацій провели акцію "Стоп реванш". Основними вимогами було недопущення до влади представників проросійських політиків, зокрема Віктора Медвечука та припинити мовлення ворожих телеканалів.
Голова громадського об'єднання "Громадська варта", співорганізатор акції

Юрій Антоняк пояснив:
"Ми зібрались тут аби висловити солідарність нашим київським друзям, які проводять аналогічну акцію в Києві під загальною назвою "Стоп реванш". 

Сьогоді минає 33 роки від трагічної загибелі, фактично вбивства видатного поета, борця за волю України і Василя Стуса. На превеликий жаль політик Віктор Медведчук пов'язаний зі Стусом, адже він був адвокатом Стуса під час судового процесу. Медвечук зробив усе, аби Стус отримав максимальний термін увязнення. Сьогодні Медведчук є фактично командою Путіна, робить зусилля аби повернутись у велику політику. Його команда купує засоби масової інформації ("112 канал" і "News one").

На жаль правоохоронна система проявляє повну імпотенцію в цьому питанні. Два роки тому Печерський суд Києва порушив проти Медведчука кримінальну справу за обвинуваченням у державній зраді, і ще цілий ряд статтей Кримінального кодексу інкриміновані йому. Два роки минуло, результатів розслідування нема. Тому народний депутат Андрій Левус, який представляє організацію "Вільні люди" з трибуни парламенту виступив і розповів про це все і дві фракції Верховної Ради ("Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт") заявили про потребу належного розслідування і вжиття заходів щодо ворожих рупорів, які поводять антидержавну діяльність в Україні."

Акція відбулась біля прокуарутри Львівщини за аналогією до акції у Києві, що відбулась біля Генеральної прокуратури України, що порушила цю справу.
У Києві заявили вимоги завершти розслідування щодо Медведчука, притягнути до кримінальної відповідальності, припинити мовлення підконтрольних йому телеканалів.

У Львові до акції долучились організації "Правий сектор", товариство "Просвіта", Товариство політичних в'язнів та репресованих, резерв дивізії "Галичина", Ліга українських жінок, Молодіжний націоналістичний конгрес та інші. Свої промови виголосили поет і громадський діяч Ігор Калинець та голова Львівського обласного товариства політв'язнів та репресованих Петро Франко.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.