Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

науковці університету Франка

прес-служба ЛНУ ім. І.Франка

П'ятниця, 14 вересня 2018, 09:50

Науковці університету Франка планують провести акцію протесту через малі зарплати

науковці університету Франка

Профспілка університету направила зверненя до уряду з вимогою підвищити зарплати, інакше обіцяє влаштувати акцію протесту.

Про це повідомляє прес-служба Первинної профспілкової організації працівників Львівського національного університету імені Івана Франка.

Профспілка ЛНУ ім. і. Франка оприлюднила своє звернення до уряду, у якому вимагає підвищити заробітну плату педагогічним, науково-педагогічним та науковим працівниках, інакше погрожує влаштувати акцію протесту. 

"Заробітна плата працівників освіти відстає від росту цін на споживчі товари і на житлово-комунальні послуги. Впродовж останніх двох років педагогічним працівникам заробітна плата підвищувалася двічі тоді, коли заробітна плата науково-педагогічних та наукових працівників не змінювалася. Це створює дисбаланс у заробітній платі зазначених категорій працівників", – йдеться у зверненні.

Відтак, профспілка університету вимагає від уряду:

- зупинити зростання різниці між прожитковим мінімумом та мінімальною зарплатою;

- встановити прожитковий мінімум на рівні фактичного прожиткового мінімуму за даними Міністерства соціальної політики України;

- ліквідувати заборгованість з виплати заробітної плати у 2018 р.;

- відновити диференціацію посадових окладів відповідно до Єдиної тарифної сітки.

- відновити виплату доплат і надбавок, передбачених законодавством, педагогічним працівникам та працівникам бібліотек.

- розпочати реалізацію положень ст. 61 закону України "Про освіту" в частині формування схеми посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників державних та комунальних закладів освіти з урахуванням норм закону, і затверджуються їх Кабінетом Міністрів України.

У разі невиконання цих вимог профспілка планує оголосити "акцію протесту проти політики штучного заниження розміру заробітної плати науково-педагогічним працівникам і провести її у вересні 2018 року".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.