Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

алкогольні напої

Вівторок, 18 вересня 2018, 15:16

З 2019 року в Україні можуть значно зрости ціни на алкогольні напої

алкогольні напої

Уряд планує підвищити акциз на алкоголь з 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Уряд подав на затвердження до Верховної Ради законопроект №9085 про зміни до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків.

Відтак, планується підвищити на 9% ставки акцизів на пиво, вина кріплені, спирт етиловий та продукти, які містять спирт, уже з 1 січня 2019 року.

Як йдеться у законопроекті, основною умовою збільшення акцизів є формування дохідної частини державного бюджету України на 2019 рік та приведення розмірів ставок податків у відповідність до інфляційних процесів в економіці.

Нагадаємо, минулого тижня уряд підвищив мінімальні оптово-відпускні та роздрібні ціни на алкоголь через підвищення цін на спирт, тару і комплектуючі.

А з 1 січня цього року акциз на тютюнові вироби в Україні зріс майже на 30%. У червні 2017 року уряд схвалив введення електронної системи контролю за обігом алкоголю та тютюну. А у березні минулого року в Україні набули чинності нові ставки акцизів на міцний алкоголь.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.