Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 19 вересня 2018, 09:50

Облрада Львівщини виступила за обов'язкове викладення християнської етики у школах

Львівська облрада

Львівські депутати звернулися до президента і уряду з проханням офіційно викладати християнську етику.

Вчора на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо обов'язкового викладання предмета "Основи християнської етики" в українських школах.

"Вважаємо, що треба забезпечити розвиток християнської, моральної, національно-культурної освіти дітей, зокрема запровадити в усіх навчальних закладах як обов’язковий предмет "Основи християнської етики". Останні соціологічні дослідження показують, що 89,2% опитуваних визнають освітню сферу основним пріоритетом життєдіяльності суспільства, і з них 56% хотіли б виховувати дітей у християнському середовищі", – йдеться у зверненні.

Відтак, депутати вимагають підтримати ініціативу багатьох релігійних спільнот і громадських організацій та запровадити вивчення цього предмета в українських школах.

Нагадаємо, у квітні цього року у Львівській обласній раді уже розглядали це звернення, однак воно не отримало більшості голосів.

Зауважимо, що з 2016-2017 навчального року на Львівщині вивчення предмета "Основи християнської етики" в 1-11 класах є обов'язковим.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.