Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський обласний лабораторний центр

Вівторок, 25 вересня 2018, 18:55

Підприємці розгнівались на Львівський обласний лабораторний центр

Львівський обласний лабораторний центр

Державна установа оприлюднила інформацію, що може негативно впливати на ділову репутацію закладів сфери послуг у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львівському обласному лабораторному центрі МОЗ України відбулась прес-конференція керівництва присвячена епідемічній ситуації і стану інфекційної захворюваності у Львівській області за 8 місяців цього року. На неї прийшли близько десяти представників закладів та установ сфери послуг Львова (стоматології, салони краси, приватні медичні заклади), які висловили своє обурення діями керівництва центру.

Як заявили підприємці, лабораторний центр минулого тижня на свому офіційному сайті  оприлюднив список закладів сфери послуг, де клієнти ймовірно заразились гепатитом чи іншими інфекційними захворюваннями. Підприємці заявили, що оприлюднення списку негативно вплинуло на ділову репутацію закладів. Відтак вони готують колективний судовий позов на керівництво центру.

Директор Львівського обласного лабораторного центру Роман Павлів порадив цим закладам провести аудит, заявив що лабораторний центр може надати безкоштовно консультації закладам, у яких ймовірно є джерела зараження інфекційними захворюваннями.

"Перше, що ви маєте зробити – провести комісію інфекційного контролю. Такі  передбачені для усіх лікувальних закладів хірургічного профілю, до речі стоматологія належить до цьго профілю. Ви можете звернутись до нас або в територіальні органи, щоб узгодити з ними, якого епідеміолога вони вам дадуть, аби провести комісію. Ви скликаєте всіх своїх працівників. Це не перевірка, за це не платять гроші. Платять лише за лабораторні дослідження, бо це витратні матеріали, а всі консультативні речі у нас безкоштовні. Вам роблять план відповідних досліджень.

Якщо вас дійсно цікавить, чи був у вашому закладі носій чи забруднення гепатитом В, ви можете звернутись у будь-яку вірусологічну лабораторію, – хай вона зробить ці дослідження. Якщо вони цього не виявлять, то це буде підтвердженням, що вірусу у вас не було. Потім ви нас повідомляєте. Ми оголошуємо, що в результаті роботи над публікацією з'явилась нова інформація і знову викладаємо її на сайт. І це зовім вас відбілює. Ви показуєте цю інформацію своїм клієнтам" – заявив він.

Підприємці також вимагали спростувати раніше оприлюднену інформацію, у відповідь Роман Павлів сказав, що необхідна документальна підстава для спростування. Павлів також запевнив, що центр й надалі моніторитиме ситуацію з інфікуванням громадян гепатитами і оприлюднюватиме списки місць ймовірного зараження.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.