Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Прокуратура Львівської області

П'ятниця, 28 вересня 2018, 12:24

Більшість прокурорів Львівщини виявилися безхатченками

Прокуратура Львівської області

У 2017 році більшість керівників місцевих прокуратур області орендували або безоплатно користувалися квартирами.

Варіанти проаналізували скільки об'єктів нерухомості мають прокурори Львівської області.

Відтак, у 2017 році найбагатший прокурор Львівщини, Юрій Малахівський, орендував квартиру. Троє посадовців безоплатно користувались житлом, а очільник Самбірської прокуратури знову не задекларував жодного об'єкту нерухомості. Власне житло мають лише два прокурори, Ігор Івченко та Ігор Лескович.

Детальніше про нерухомість кожного керівника:

Керівник Львівської місцевої прокуратури №1, Роман Сапуцький, у 2017 задекларував квартиру у Львові площею 69,20 кв.м як спільну власність з дружиною, Уляною Сапуцькою, та синами, Ярославом і Романом.

Львівську місцеву прокуратуру №2 очолює Сергій Янчишин. У 2017 він не мав власного житла. Прокурор задекларував лише квартиру (131,90 кв.м) у Львові та комору у підвалі, якою безкоштовно користується разом з сім'єю. Власницею цієї нерухомості є Уляна Гунька.

Натомість його дружина, Олександра Янчишин, володіє земельною ділянкою площею 1100 кв.м і отримала довіреність від Юляни Гуньки на право володіння та користування квартирою у Львові (62,80 кв.м) та земельними ділянками у Пустомитівському та Яворівському районах (840 кв.м та 1000 кв.м відповідно). До того ж, Олександра Янчишин має право безоплатного користування львівською квартирою, площа якої становить 98,90 кв.м. Власницею житла є Любов Гордійчук.

Ігор Івченко, який очолює Львівську місцеву прокуратуру №3, задекларував житловий будинок площею 99,3 кв.м, дві квартири у Львові (34,9 кв.м та 75,6 кв.м) загальною вартістю 887,277 грн, земельну ділянку (968 кв.м) та гараж.

Керівник Городоцької місцевої прокуратури Тетяна Білинська задекларувала квартиру у місті Рясне-Руське (82 кв.м), власницею якої є Марія Озарко.

Юрій Малахівський, очілюник Дрогобицької місцевої прокуратури, з 2016 року разом з сім'єю орендує квартиру у Трускавсі площею 48,60 кв.м (власниця Оксана Бочко) та користується службовим житлом у Львові (91,6 кв.м). Дружина посадовця, Галина Малахівська, має житловий будинок загальною площею 115,20 кв.м в Івано-Франківську у спільній власності з Іриною Гаврилів.

Щодо керівника Золочівської місцевої прокуратури, то Володимир Купецький у 2017 році задекларував квартиру у Львові (107,50 кв.м) як спільну власність з дружиною та дітьми. А от дружина прокурора, Оксана Купецька, має власну земельну ділянку площею 2500 кв.м у Затемне та орендує ще одну (3800 кв.м) у Коросному.

Очільник Радехівської місцевої прокуратури, Микола Друзюк, вказав у декларації, що з 2017 року користується житловим будинком у Львові (112,1 кв.м) "у звязку із реєстрацією місця проживання". Власниця цієї нерухомості –Любов Друзюк. Сам прокурор володіє земельною ділянкою загальною площею 20 000 кв.м у селі Комарники  Турківського району. А його дружина має житловий будинок (44,2 кв.м), земельну ділянку (2500 кв.м) та користується квартирою площею 83,6 кв.м у Львові "у звязку із фактичним проживанням".

Самбірську місцеву прокуратуру очолює Василь Кольченко. У 2017 році він, так само як і в 2016 році, не задекларував жодного об'єкт нерухомості. Його син, Марко Кольченко, також.

Ігор Лескович, керівник Стрийської місцевої прокуратури, задекларував житловий будинок (407,80 кв.м) з гаражем і три земельних ділянки площами 1203 кв.м, 789 кв.м і 2209 кв.м, а також він має право на користування квартирою у Славську площею (55.90 кв.м), власником якої є Василь Сазанський. До того ж, прокурор володіє трьома земельними ділянками, загальною площею 48 012 кв.м, у спільній власності з Іриною Вежбовською.

Нагадаємо, минулоріч Ігор Лескович задекларував найбільше нерухомості. Лише за рік він придбав три земельних ділянки, загальною вартістю 253,928 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.