Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вогнепальна зброя

zn.ua

Понеділок, 1 жовтня 2018, 12:15

Впродовж жовтня жителі Львівщини можуть безкарно здати незареєстровану зброю

вогнепальна зброя

Окрім зброї, здачі підлягають спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

На Львівщині розпочався місячник добровільної здачі зброї, який триватиме з 1 по 30 квітня та проводиться з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, боєприпасів, вибухових речовин, а також профілактики злочинів з їх використанням, виявлення та перекриття каналів надходження зброї у кримінальне середовище. 

Під час місячника громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ (у відділи, відділення поліції або безпосередньо до працівників поліції) та здати зброю, спецзасоби, боєприпаси чи вибухові речовини, що зберігались у них неналежним чином – без дозволів, реєстрації тощо.
 
"Усі мешканці Львова та області, які протягом місячника здадуть незареєстровану зброю та боєприпаси, уникнуть кримінальної відповідальності за її незаконне зберігання. Якщо ж поліцейські самі вилучать таку зброю, власникам доведеться відповідати згідно статті 263 Кримінального кодексу України", – начальнця відділу контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи Головного управління Національної поліції у Львівській області підполковнця поліції Катерина Віктор.
 
Нагадаємо, що під час минулого місячника у травні 2018 року на Львівщині зібрали більше 200 одиниць незареєстрованої зброї.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.