Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

АТО

Середа, 10 жовтня 2018, 09:55

Військовослужбовця з Львівщини засудили на 14 років ув'язнення за дезертирство та тероризм

АТО

Солдат вступив до ЛНР і воював проти бійців АТО.

Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Шевченківський районний суд Львова 8 жовтня визнав винним військовослужбовця однієї з військових частин Львівщини у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 408 (дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду) та ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

Як наголосили у військовій прокуратурі, старший солдат у червні 2014 року й до сьогодні не з’явився з лікарні до військової частини.

"Він вступив до незаконного воєнізованого формування "Народна міліція" терористичної організації ЛНР, де проходить службу по даний час у складі батальйону "Заря". При цьому, брав участь у бойових діях проти сил АТО в районі Дебальцеве Донецької області, неодноразово проявляв інтерес до інформації щодо місць дислокації окремих підрозділів однієї з військових частин в зоні АТО і в телефонних розмовах з військовослужбовцями намагався їх відмовити від виконання бойових завдань та переходу на бік незаконних воєнізованих формувань терористичних організацій ЛНР/ДНР", – зазначили у військовій прокуратурі.

Відтак, суд засудив зловмисника до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.