Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проспект Свободи

Середа, 10 жовтня 2018, 14:11

Ремонт на проспекті Свободи закінчать у грудні

проспект Свободи

Вартість усіх робіт становить 8,5 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

У грудні на проспекті Свободи завершать ремонтні роботи від пам'ятника Тарасові Шевченку до статуї Матері Божої.

Наразі ремонтники закінчили реконструкцію Марійської площі. Відповідно до плану, пішохідну частину вже виклали гранітною плиткою, а також почали облаштовувати освітлення навколо статуї Матері Божої.

Для незрячих людей на площі використали тактильну плитку, яка допомагає зрозуміти напрям руху та відстань до автомобільної дороги. У грудні ремонтники планують встановити біля пам'ятника спеціальну табличку зі шрифтом Брайля, щоб люди з вадами зору могли дізнатись інформацію про статую. 

До того ж, на ділянці між пам'ятниками Шевченкові та діві Марії  встановлять тротуарні світильники, 6 нових лавок, засіють газон та замінять бетонне тротуарне покриття вздовж алеї на гранітне. 

"Це робота на наступні десятиліття. Граніт є найякіснішим і надійним матеріалом. Раніше ми мали досвід пісковика у Львові, але, на жаль, якісного є дуже мало. А граніт показує себе добре, якщо його вкладають за правильною технологією. Компанія, яка виконує цей ремонт
(ТзОВ "Трансбудторг", – ред.) має зобов'язання моніторити стан площі наступні роки. У випадку форсмажорів вони будуть все переробляти", – наголосив міський голова Львова Андрій Садовий. 

Також, на основі акту обстеження на площі зрізали три дерева, які за словами начальниці відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олександри Сладкової, були у поганому стані і в майбутньому можуть пошкодити плитку. Замість старих дерев вздовж алеї висадять нові.

"Ми вирішили замінити старі дерева на тюльпанові, які вже можуть рости в наших умовах. Також ми висадимо цікаві сорти бузків. Загалом посадимо 12 тюльпанових дерев та 10 бузків", – додала Олександра Сладкова. 

Нагадаємо, на реконструкцію алеї на проспекті Свободи з міського бюджету виділили 8,5 млн грн. 

Додамо, у березні благодійний фонд азербайджанської нафтової компанії повідомив, що готовий реконструювати площу перед Львівською оперою та облаштувати "сухий" фонтан на проспекті Свободи власним коштом. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.