Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінопалац Коперник

facebook.com

Середа, 10 жовтня 2018, 15:45

Кінотеатр Коперник призупинив свою підприємницьку діяльність

кінопалац Коперник

Управління кінотеатру судиться із Львівською міськрадою через підвищення орендної плати у 60 разів.

Про це повідомив Варіантам директор мережі кінотеатрів "Кінопалац-Львів" Дмитро Можаровський.

«Станом на сьогодні здійснення підприємницької діяльності у кінотеатрі «Коперник» призупинено. Адже, уже понад півтора року ми перебуваємо у судовій тяганині із управлінням комунальної власності Львівської міської ради, яке вирішило у 60 разів підняти вартість орендної плати за приміщення», – наголосив Дмитро Можаровський.

За його словами, це рішення є неправомірним, ще півтора року тому міськрада вимагала від кінотеатру 250 тис грн орендної плати, а сьогодні, враховуючи інфляцію, ця сума зросте до 300 тис грн.

«Наразі ми пробуємо відстоювати свої інтереси у судах, наступне засідання призначене на 11 січня 2019 року, а до цього часу підприємницька діяльність кінотеатру буде заморожена», – додав Дмитро Можаровський.

Відтак, на думку Можаровського, ситуація, що виникла є «свідомим знищенням кінотеатру під прикриттям інтересів громади Львова». 

Зазначимо, кінопалац «Коперник», що знаходиться на вул. Коперника, 9, є одним з найдавніших кінотеатрів Львова. Він був заснований у 1912 році під назвою «Санс-Рівал», а проект реконструкції будинку під кінотеатр виконав архітектор Казимир Теодорович. На час відкриття кінотеатр мав одну з найкращих глядацьких зал у місті. У залі кінотеатру, що містила 425 місць, відбувалися також театральні постановки і наукові зібрання.

У січні 2004 року кінотеатр увійшов у приватну кіномережу «Кінопалац».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.