Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

старі будинки у Львові

Середа, 10 жовтня 2018, 16:44

Мешканцям старих будинків дозволили встановлювати лічильником тепла

старі будинки у Львові

Уряд дозволив встановлювати прилади-розподілювачі на опалювальні прилади у старих будинках.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні на засіданні уряд дозволив встановлювати прилади-розподілювачі на опалювальні прилади у старих будинках з вертикальною системою опалення.

"Відтепер українці можуть самостійно обирати оптимальну систему індивідуального обліку тепла. Це можливість заощаджувати споживання тепла і платити виключно за власним лічильником. Обрати оптимальну систему індивідуального обліку можна за технічної можливості інженерних систем у будинку", – наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, раніше поквартирний облік був доступний лише для мешканців будинків з горизонтальною системою опалення, а мешканці старих будинків, де не було можливості встановити індивідуальний лічильник, сплачували за обсяг тепла, яке споживала вся будівля за комерційним будинковим вузлом.

"Відтепер власники квартир, які встановлять квартирні лічильники (при горизонтальній розводці інженерних мереж у будинку) або прилади-розподілювачі на опалювальні прилади (при вертикальній розводці) зможуть регулювати температуру в своїх помешканнях, заощаджувати тепло і платити виключно за власним лічильником", – додав Геннадій Зубко.

Нагадаємо, з 1 жовтня в Україні скасували субсидії для тих, хто не встановив газових лічильників.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.