Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Четвер, 11 жовтня 2018, 15:12

Львівські депутати хочуть спати у сесійній залі

Львівська міська рада

Депутати внесли зміни до регламенту Львівської міськради щодо початку роботи пленарних засідань сесії.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за внесення змін до регламенту Львівської міської ради 7-го скликання. За це рішення проголосували 48 депутатів, – передає кореспондент Варіантів.

Відтак, посадовці ухвалили, що пленарні засідання, як і раніше, треба починати о 10.00 год ранку. Однак в особливих випадках депутатів зобов'яжуть прийти у сесійну залу вже о 9.00 год. 

Рішення прийняли у зв'язку з великою кількістю альтернативних проектів ухвал та питань порядку денного, які доводиться розглядати упродовж дня. 

Жінки-депутати Львівської міської ради виступили проти того, щоб засідання завжди починали о 9.00 год. 

"На жаль, я сьогодні не могла прийти на 9.00 год, бо садочки, у які ходять діти працюють з 8.30. В залі є досить багато жінок-депутатів і ми хочемо, щоб наші інтереси теж враховували", – наголосила депутат фракції "Самопоміч" Олена Пасевич.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зауважив, що інколи виникають обговорення, чи сидіти довше на годину, чи раніше прийти, коли порядок денний дуже обширний.

"Але роботу треба організувати таким чином, щоб ми могли допомогти доїхати тим колегам, які не мають своїх "ролс-ройсів" чи великих машин. У нас є багаті депутати, які мають і по дві і по три машини. Чи не можна допомогти дівчатам вчасно приїхати? Початок пленарного засідання о 9 год може бути лише раз на квартал, коли дуже багато запитань і відкладати частину на наступний день теж не хочеться. Збір на 9.00 годину буде виключенням",–додав Андрій Садовий. 

Зазвичай ранкові пленарні засідання відбуваються з 10.00 год. до 14.00 год., а вечірні – з 15.00 год. до 18.00 год.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.