Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

київський патріархат

uockp.net

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 10:16

Українській Помісній Православній Церкві надали право на автокефалію

київський патріархат

Таке рішення вчора ухвалив Священний Синод.

Про це повідомила прес-служба Президента України.

Учора, 11 жовтня, Президент України Петро Порошенко повідомив про те, що Священний Синод ухвалив рішення про надання Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви.

"Господь побачив боротьбу українського народу за свою самостійність. Йому стало так угодно, щоб Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій і Синод Константинопольської Церкви-Матері сказали омріяне, довгоочікуване та протягом тривалого часу виборюване нами "так". Помісній, автокефальній, православній Церкві України – бути", – заявив Порошенко.

У свою чергу Святійший Патріарх Київськи і всієї Руси-України Філарет закликав ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору.

Завданням цього Собору є затвердити рішення про церковну єдність, обрати Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію УПЦ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.