Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 14:17

Міськрада тричі переносила будівництво логістичного центру через гуртожиток на вулиці Котика

Львів

Виконком Львівської міськради переніс рішення про будівництво логістичного центру на вулиці Пасічній, 127 на наступне засідання. 

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради переніс рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для будівництва логістичного
центру та адміністративно-побутового корпусу №2 ТзДВ "Львівська автобаза №1" на вул. Пасічній, 127.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Рішення перенесли, щоб вирішити проблему з гуртожитком на вулиці Богдана Котика, 4, який на початку 90-х років був власністю підприємства. Наразі будинок зареєстрований на дружину колишнього акціонера підприємства, який вимагає від мешканців викупити там квартири.

 

За словами міського голови Львова Андрія Садового, виконавчий комітет не може затвердити містобудівні умови та обмеження для будівництва нових споруд "Львівської автобази №1", поки "мешканці є заручниками особи, яка скористалась недоліками законодавства у 90-х роках". Мер сподівається, що керівники ТзДВ об'єднають зусилля з міськрадою, щоб вирішити цю проблему. 

На виконкомі юрист товариства зазначив, що тепер "Львівська автобаза №1" не має жодного зв'язку з гуртожитком.

"Я побачила рішення Верховного Суду і серед тих документув був лист, у якому не автобаза, а державне підприємство, яке знаходилось у Києві, передало у власність пану Когуту гуртожиток. Більш того, винуватцем цього погодження і передачі у приватну власність був не збір акціонерів, а розпорядження Личаківської адміністрації 2002 року, де чітко зазначено "відчужити право власності на гуртожиток на вулиці Богдана Котика, 4". Тому державне підприємство, у володінні якого у 1995-1996 роках була Львівська автобаза, надала право власності громадянину Когуту. Але керувались тоді дозволом Личаківської адміністрації", – зазначила юрист "Львівської автобази №1".

Через ситуацію з гуртожитком виконавчий комітет Львівської міськради вже три рази переносив затвердження містобудівних умов та обмежень для ТзДВ. 

Нагадаємо, "Львівська автобаза №1" хоче збудувати логістичний центр та адміністративно-побутовий корпус висотою 8,3 метрів на земельній ділянці площею 5,1 метрів, яка призначена для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних споруд промислових підприємств на вулиці Пасічній, 127.

Додамо, у Сихівському районі на перехресті вул. Пасічна – Зелена побудують навий автосалон. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.