Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівські маршрутки

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 13:01

Львівські перевізники скоротять випуск маршруток, якщо у Львові не піднімуть вартість проїзду

львівські маршрутки

Львівські перевізники вимагають негайно підняти вартість проїду у маршрутках до 6,5 грн, а після обговорень встановити тариф за проїзд у 9 грн.

Про це повідомила прес-служба Львівського обласного відділення "Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників".

У зв'язку з підняттям цін на дизпаливо львівські перевізники вимагають підняти ціни на проїзд у автобусах та маршрутках міста.

"Ціни на дизельне пальне невпинно ростуть. Зараз вартість одного літра коливається від 30,00 грн до 33,5 грн. За інформацією від експертів ринку пального, це ще не межа, слід очікувати нових стрибків", – заявили у львівському відділенні ВААП.

За словами перевізників, у сьогоднішніх реаліях розрахунковий тариф – більше 9 грн і це за умови 100% відшкодування за пільгові перевезення пасажирів.  

"Автотранспортними підприємствами подані розрахунки в міську раду, їх необхідно терміново опрацьовувати і розпочинати процедуру перегляду тарифів", – додали перевізники.

Відтак, перевізники пропонують виконкому Львівської міської ради терміново прийняти рішення про зміну розміру тарифу з 5 грн до 6,50 грн, поки обговорюватимуться рішення про його розмір згідно з нових розрахунків. Якщо тариф не змінять, то автотранспортники попереджають львів'ян, що режим роботи автобусів на маршрутах скоротять.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка заявивщо перевізники подаватимуть до міськради пропозицію про новий тариф у розмірі 7 гривень.

Додамо, сьогодні на дорогах Львова працює комунальний перевізник АТП-1 та ще чотири приватні компанії: АТП-14630, ТзОВ "Фіакр-Львів", ТзОВ "Міра і К", ТзОВ "Успіх БМ", з якими зараз місто підписало тимчасові угоди.

Вартість проїзду у міських маршрутках востаннє піднімали у грудні 2017 року. Тоді ціна за проїзд зросла з 4 грн до 5 грн. А з 16 квітня підняли до 5 гривень ціну за проїзд у трамваях і тролейбусах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.