Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка

Середа, 17 жовтня 2018, 14:07

У Львові від отруння чадним газом постраждали більше 30 дітей

швидка

Загалом з початку року у місті зафіксували 59 випадків отруєння чадним газом.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Від початку 2018 року у Львові зареєстрували 59 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждало 115 осіб, з них – 37 дітей.

Також від отруєння чадним газом у місті загинуло 7 осіб.

"Головною причиною отруєння чадним газом є необережність самих мешканців. Двічі на рік міська комісія ТЕБ і НС розглядає питання перевірки димових вентиляційних каналів, але завдяки мешканцям ця робота часто проводиться формально. Друга проблема – це ті будинки і квартири, які здаються в оренду. Бо, як правило, ці отруєння чадним газом бувають у квартирах, які винаймають", –  наголосив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міськради Віктор Іваніцький.

Він додав, що коли посилюються пориви вітру і трапляються перепади тиску у повітрі, порушується тяга у димових та вентиляційних каналах, що значно ускладнює роботу газового та пічного опалення. А основними ж причинами отруєння чадним газом є недбале ставлення до газових приладів, неуважність, герметичність вікон, вхідних дверей і відсутність при цьому провітрювачів, недотримання елементарних правил безпеки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.