Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

парк На валах

Середа, 17 жовтня 2018, 14:25

Міськрада виділила 930 тис грн на озеленення Львова

парк На валах

За ці гроші Львівська міськрада закупила 363 дерева. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Цьогоріч Львівська міська рада виділила 930 тис грн на закупівлю нових саджанців. Наразі вдалось придбати 363 штамбових дерева, які коштували місту 795 тис грн.  На решту 135 тис грн планують закупити 750 кущів. 

Закупівлю саджанців проведуть публічно через систему ProZorro.

Середня вартість одного дерева – від 2 до 4 тис грн, а куща – 200-300 грн залежно від сорту. 

Найбільше закупили кленів – 118 штук, менше лип та ясенів (46 та 20 відповідно), а також глід, горобину, дуб, березу, магнолію.

Крім того, Львівська міськрада виділила по 190 тис грн кожній районній адміністрації на озеленення та закликає всіх небайдужих львів'ян зробити свій внесок, придбавши дерево або кущ за власних рахунок. 

Разом з допомогою місцевих жителів у Львові планують посадити близько 10 тис садженців. Це в два рази більше ніж вдалось зробити минулого року – 6 тис. 

Дерева висадять у Личакувському, Снопкіцвському, Скнилівському, Левандівському парках, а також на території зелених зон Високого Замку, Горіхового гаю, Піскових озер, Залізної Води та у парках Озеро Левандівське та Папи Римського Івана Павла ІІ. 

Кожен львів'янин може знайти на сайті міськради електронну карту "Долучись до озеленення", де показані точні місця висадки, та долучитись до акції.

Нагадаємо, цього року для озеленення міста використовують не лише бюджетні ресурси, а й кошти мешканців та юридичних осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.