Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДСНС

Середа, 31 жовтня 2018, 13:18

Кількість планових перевірок ДСНС на підприємствах зменшиться

ДСНС

Відтепер ДСНС проводитиме планові перевірки на підприємствах раз на один, два або п'ять років в залежності від ступеня ризику на об'єктах. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

З наступного року Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) проводитиме планові перевірки дотримання правил пожежної безпеки на підприємствах раз на один, два або п'ять років в залежності від ступеня ризику на об'єктах.

Додамо, раніше ДСНС проводила такі планові огляди щороку. 

Ступінь ризику пожежної небезпеки на підприємствах визначатимуть відповідно до низки критеріїв, ухвалених у постанові Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 715. 

За кількістю балів, що відповідають кожному критерію, підприємства поділять на три види: ті, що мають високий ступінь ризику (від 41 до 100 балів), середній (від 21 до 41) та низький (від 0 до 21 бала). 

Відповідно до кількості балів, ДСНС у Львівської області вже склала графік перевірки об'єктів на 2019 рік.

Відтак служба перевірятиме 2 451 підприємство високого ризику небезпеки з 8 094 таких установ на Львівщині; 1 249 середнього ризику з усіх 3 547, та 1 302 низького ризику з 2 598 наявних в області. 

Якщо підприємець знайшов свій заклад у списку для планової перевірки він може звернутись до Державної регуляторної служби України, щоб її представники були присутні під час процесу огляду. 

Підприємець може звернутись до суду, якщо перевірка відбувається не за графіком та якщо у контролера немає посвідчення. Оскаржити проведення такої перевірки можна лише надавши суду відповідні відеодокази, чи документи з помилкою ДСНС.  

Звернутись до суду сожна тільки перед перевіркою, заздалегідь знайшовши помилку у графіку проведення планових оглядів. Якщо ж не зафіксована перевірка вже відбулась, підприємець не може оскаржити її результати. 

Додамо, за даними ДСНС кожного року на Львівщині виникає 3 000 пожеж, 100 – з них на підприємствах. 

Нагадаємо, нещодавно Кабмін підвищив зарплатню працівникам ДСНС, які проходять службу у гірських районах. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.