Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятник героям ЗУНР та УГА у Львові

Четвер, 1 листопада 2018, 16:20

У Львові відкрили пам'ятник ЗУНР та УГА

пам'ятник героям ЗУНР та УГА у Львові

Загальна вартість меморіалу становить 5 115 000 гривень

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину у Львові офіційно відкрили пам'ятник героям ЗУНР та УГА, присвячений 100-річчю від створення Західноукраїнської Народної Республіки.

Висота пам'ятника становить понад 8 метрів, а для виготовлення скульптури з обласного бюджету виділили 2 млн грн, хоча загальна його вартість – 5 115 000 грн.

На відкриття пам'ятника до Львова приїхали міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, Генпрокурор України Юрій Луценко та нардепка Оксана Білозір.

Переможцем тендера на спорудження цього пам'ятника, як йдеться у закупівлі, стало ТОВ "БК Захiд Нео Буд ТзОВ". Як заявляв раніше автор проекту Любомир Медвідь, пам’ятник символізує дві сили – політичну і мілітарну.

Нагадаємо, 24 жовтня на вулиці Городоцькій, 40 у Львові також встановили бронзовий пам'ятник присвячений героям ЗУНР та УГА. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.