Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нова пошта

Четвер, 1 листопада 2018, 17:40

«Нова пошта» вважає законопроект «про 22 євро» таким, що порушує права клієнтів

Нова пошта

Логістичний оператор компанія «Нова пошта» вважає ініціативу Мінфіну та ДФС щодо введення ПДВ на міжнародні посилки, які ввозяться в Україну, якщо їх вартість перевищує 22 євро, такою, що порушує права клієнтів.

Про це йдеться у розгорнутому коментарі, який Варіанти отримали від прес-служби компанії.

«Ми проти даної ініціативи, оскільки вона, в першу чергу, обмежує свободу клієнтів обирати кращий товар за кращою ціною. І служить для збагачення окремих компаній. Ми за чесну конкуренцію та надання кращих послуг», – наголосили у повідомлені.  

В компанії підтвердили, що володіють інформацією про урядову ініціативу.

«Мінфін та ДФС знову запропонували законопроект, який відомий як «про 22 євро». Цей законопроект передбачає обкладання ПДВ міжнародних посилок, які ввозять в Україну, якщо їх вартість перевищує 22 євро. Коли наразі українці можуть отримувати посилки без сплати мита вартістю до 150 євро», – йдеться у повідомлені.  

Просувають законопроект компанії, що по ціні чи якості програють конкурентам за кордоном, і зацікавлені, щоб змусити українців цим законопроектом припинити купувати онлайн в зарубіжних магазинах, –вважають експерти компанії.

За розрахунками фахівців «Нової пошти», введення ПДВ на закордонні посилки де-факто призведе до зростання їхньої вартості до 30%.

«В першу чергу, цей законопроект обмежує права споживачів. Українці, що надають перевагу шопінгу в закордонних інтернет-магазинах, де деякі товари якісніші та дешевші, будуть змушені платити щонайменше на 20-30% більше через податки. Відповідно, для оператора експрес-доставки дана ініціатива означитиме суттєве зменшення кількості міжнародних доставок», – зазначають у «Новій пошті».

Нагадаємо, пропозиція щодо запровадження додаткових податків на міжнародні посилки, вартість яких становить 22 Євро була озвучена 25 жовтня у Києві, під час засідання закритої робочої групи по опрацюванню змін до Митного та Податкового кодексів України. 

Олександр Москаленко, директор департаменту митної політики Міністерства фінансів, пообіцяв прокоментувати ситуацію, але лише у випадку, якщо питання будуть надіслані офіційно на прес-службу Міністерства. Журналісти вже це зробили і чекають на відповідь.

З 1 січня 2019 року в дію повинні вступити зміни, передбачені законом №2245, який був ухвалений у грудні 2017 року. Відповідно до них, кожний українець зможе отримати лише три посилки в місяць без сплати податків, якщо їх вартість не перевищує 150 Євро.

До 31 грудня 2018 чинною є норма, відповідно до якої кожний громадянин має право отримати з-за кордону без сплати мита посилку вартістю до 150 Євро кожна.

Зазначимо, Міністерство фінансів України, Державна фіскальна служба пропонують ввести ПДВ на міжнародні посилки, які ввозяться в Україну, якщо їх вартість перевищує 22 Євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.