Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Радехівська РДА

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 2 листопада 2018, 17:47

Голову однієї із райдержадміністрацій Львівщини викрили на хабарництві

Радехівська РДА

Чиновник вимагав 1 000 доларів за оренду земельної ділянки.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції України.

Сьогодні правоохоронці затримали голову однієї із РДА Львівщини, який вимагав 1 00 доларів від підприємця за підписання договору оренди земельної ділянки, терміном на 20 років, для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива.

Як становили правоохоронці, за ці кошти чиновник обіцяв посприяти у прийнятті на сесії райради рішення про затвердження технічної документації з нормативної оцінки земельної ділянки, а також підписання договору оренди цієї земельної ділянки.

Кошти посадовець отримував у два етапи: 200 доларів за винесення питання про оренду землі на розгляд сесії райради та 800 доларів – за підписання договору оренди.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Голові райдержадміністрації загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як зазначають львівські ЗМІ, йдеться про голову Радехівської РДА Тараса Калиту.

Нагадаємо, Калита очолив Радехівську РДА у травні 2016 року. У 2014-2015 роках він працював головним спеціалістом сектору землеустрою та ринку земель відділу держземагенства у Радехівському районі, а з вересня 2015 до квітня 2016 року – начальником відділу держгеокадастру у Радехівському районі Львівської області.

У 2017 році він задекларував 352 тис грн доходу і 250 тис грн готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.