Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кір

tsn.ua

Понеділок, 5 листопада 2018, 21:18

Польща планує заборонити в’їзд в країну нещепленим громадянам інших держав

кір

Міністр здоров’я Польщі Лукаш Шумовський підтвердив, що триває робота над проектом заборони в’їзду до Польщі нещепленим громадянам інших держав.

Про це повідомило Польське радіо.

 «Польські громадяни в безпеці. Вакцинація понад 95% захищає нас від епідемії», - запевнив міністр Лукаш Шумовський.

Міністр здоров’я відзначив, що всі випадки цього захворювання – занесені з-за кордону: «Усі випадки кору – занесене захворювання. У нас у Польщі немає місцевого кору і, я сподіваюся, наступного року Всесвітня організація охорони здоров’я визнає нас країною без місцевого кору. Програма щеплень у Польщі ефективна. Гляньте, скільки захворювань у сусідніх країнах – набагато більше, ніж у Польщі. Отже, ми ще є безпечними, але, щоб так залишалося, необхідно пройти вакцинацію згідно з графіком».

У Польщі повідомлено про чергову підозру захворювання на кір. Йдеться про учня ліцею у Володаві, який є громадянином України. Зараз хлопець перебуває в лікарні.

Станом на сьогодні у Польщі зафіксовано 17 випадків підозри в появі цієї хвороби у Прушківському повіті поблизу Варшави і один випадок – у столиці. Ймовірно, справа стосується осіб, які не пройшли щеплення від кору.

З 18 по 24 жовтня у Львівській області зареєстрували 370 випадків захворювання на кір.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.