Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дерев'яні вікна

Вівторок, 6 листопада 2018, 10:25

У 2019 році міськрада співфінансуватиме реставрацію вікон в історичній частині Львова

дерев'яні вікна

З бюджету Львова виділятимуть 60% від вартості реставрації дерев'яних вікон, а решту оплачуватимуть мешканці будинків в історичній частині міста. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради. 

У 2019 році Львівська міськрада планує запустити програму співфінансуваня реставрації вікон у будинках історичної частини міста. 

Відтак, якщо вікно дерев'яне, з бюджету Львова виділятимуть 60% від вартості його реставрації, а 40% оплачуватимуть мешканці будинку.

Якщо жителі вже встигли поміняти вікна на пластикові, з бюдждету міста виділятимуть 50% на встановлення нового дерев'яного вікна, а решту фінансуватимуть мешканці квартир. Пластикове вікно у цьому випадку демонтують. 

"Щотижня на засіданні адміністративної комісії ми розглядаємо правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини щодо незаконних дій, вчинених фізичними особами на об’єктах культурної спадщини Львова в центральній частині міста і найпоширеніше порушення — це встановлення пластикових вікон замість дерев’яних. Оскільки головна ціль нашої комісії — збереження культурної спадщини Львова, тому було прийнято рішення, щоб з наступного року розпочала роботу програма співфінансування реставрації вікон у будинках", — розповів заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Нагадаємо, нещодавно у Львові оштрафували двох львів'ян за незаконне встановлення пластикових вікон у пам'ятках архітектури. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.