Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

забудова на вул. На Нивах

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 6 листопада 2018, 11:30

Будівництво багатоповерхівки на вулиці На Нивах визнали незаконним

забудова на вул. На Нивах

Львівська міськрада подала позов до суду про знесення багатоповерхівки на вул. На Нивах, яку визнали незаконною.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила директор юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, будівництва житлового комплексу "Форест-Хілл" на вул. На Нивах у Львові є незаконним, адже здійснюється без документа, що дає право на їх виконання.

Забудовнику цього комплексу міськрада двічі видавала приписи про зупинення виконання підготовчих та будівельних робіт, усунення порушень, які забудовник проігнорував.

"Будинок на вул. На Нивах збудований з порушенням законодавства. Дозвіл на його будівництво був виданий обласною інспекцією ДАБК на 4 поверхи. Але забудовник збудував 12-поверхівку. Як відомо міській раді, квартири у верхніх поверхах також вже продані. Ми застерігає мешканців бути обережними та не купувати квартири у цьому будинку", – наголосила Гелена Пайонкевич.

Наразі інспекція ДАБК у Львові подала позов про знесення цієї забудови: багатоквартирного житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. На Нивах у Львові з компенсацією витрат, пов’язаних із знесенням цього об’єкта за рахунок забудовника Ганни Федорів.

Нагадаємо, у червні Львівська міськрада вирішила створити спеціальну комісію із контролю за незаконними забудовами у місті.

Додамо, станом на сьогодні у Львові існує карта об'єктів незаконного будівництва. Ознайомитися з нею можна тут.

Раніше Варіанти з'ясовували, як у Львові процвітає будівельний бізнес та яким чином в історичній частині міста з'являються нові незаконні споруди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.