Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Оперний театр

Прес-реліз,   Вівторок, 6 листопада 2018, 14:50

У Львові стартує XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва імені Крушельницької

Оперний театр

Фестиваль оперного мистецтва ім. Соломії Крушельницької проходитиме у місті з 13 до 18 листопада.

Про це повідомляє Львівський національний академічний театр опери та балету імені Соломії Крушельницької.

У Львівській національній опері з 13 по 18 листопада відбудеться XVII Міжнародний фестиваль оперного мистецтва ім. Соломії Крушельницької, на якому презентуватимуть світову та українську оперну класику відомі зарубіжні та українські диригенти і виконавці.

Фестиваль ім. Соломії Крушельницької проходить вже 30 років поспіль і є одним з найдавніших оперних фестивалів в Україні. На цьогорічному фестивалі вперше презентуватимуть свої вистави Національна опера України, Одеська Національна Опера, Вроцлавська Опера (Польща), а географія фестивалю охоплює учасників із Австрії, Молдови, Польщі та Румунії. Також будуть виконані твори сучасних композиторів із Болгарії та Японії.

Родзинкою фестивалю стануть мистецькі проекти, що відбудуться у Дзеркальній залі театру – від камерної опери до інтелектуальних платформ та майстер-класів.

Під час проведення фестивалю у фойє театру діятиме ексклюзивна виставка OPERA ART, що презентуватиме театральні костюми, макети та елементи декорацій з історії постановок Львівської опери відомих художників-сценографів Євгена Лисика, Тадея та Михайла Риндзаків, художника костюмів Оксани Зінченко.

Фестиваль відбудеться у рамках проекту "Український прорив" Василя Вовкуна за підтримки Міністерства культури України, Українського культурного фонду та Львівської облдержадміністрації.

Також завтра, 7 листопада, 10:30 год у дзеркальній залі Львівської національної опери, що на проспекті Свободи, 28, відбудеться прес-конференція щодо проведення фестивалю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.